24-10-2022

Woningtype Vanda - uit verkoop gehaald

Afgelopen donderdag is de verkoop van de 29 koopwoningen in het project StaatsliedenPark gestart. Helaas moeten wij u berichten dat wij het woningtype Vanda per direct uit de verkoop hebben gehaald. Onderstaand leest u hierover meer. 

 

Woningtype Vanda - uit de verkoop 
Afgelopen donderdag is Van Wijnen in verkoop gegaan met 29 woningen in het project StaatsliedenPark in Gendt. Het aanbod bestond uit 25 drielaagse woningen (woningtype Kordia en Merchant) en 4 tweelaagse woningen (woningtype Vanda). 

De 4 woningen van het type Vanda (bouwnummer 46 tot en met 49) zouden oorspronkelijk als levensloopgeschikte koopwoningen worden gebouwd. In verband met een vertraging in het volledige geautomatiseerde bouwproductieproces van deze levensloopbestendige woningen is één maand voor de start verkoop door Van Wijnen besloten om deze aan te passen naar 4 reguliere woningen met 2 slaapkamers en een badkamer op de eerste verdieping. Hierover heeft Van Wijnen op 22 september jl. een nieuwsbrief gestuurd naar alle op dat moment ingeschreven belangstellenden. 

Vandaag is echter gebleken dat Van Wijnen deze wijziging contractueel niet had mogen doorvoeren. Van Wijnen heeft daarom de huidige 4 woningen van het woningtype Vanda  per direct uit de verkoop gehaald.

Het spijt ons voor de mensen die belangstelling hadden voor dit woningtype en zich hiervoor inmiddels online hebben ingeschreven. SOM makelaars heeft de betreffende belangstellenden inmiddels allemaal persoonlijk van deze wijziging in kennis gesteld. 

Hoe verder? 
Van Wijnen zal het woningtype Vanda binnenkort alsnog als levensloopbestendige woning in verkoop brengen. Deze woningen zullen dezelfde indeling krijgen als oorspronkelijk bedoeld, dus met een slaapkamer en badkamer op de begane grond. Echter zullen deze woningen niet volgens het volledige geautomatiseerde bouwproductieproces worden gebouwd.

We hebben alle voorbereidingen in gang gezet en we streven er naar om op korte termijn de verkoopstukken, waaronder verkooptekeningen gereed te hebben. Aansluitend brengt Van Wijnen deze 4 levensloopgeschikte woningen alsnog in verkoop. 

Wij vinden het erg jammer dat we met dit bericht een aantal mensen teleur moeten stellen. 
Voor de mensen die juist belangstelling hadden voor een levensloopbestendige woning is dit goed nieuws. 

Heb je vragen? 
De makelaars van SOM Makelaars Gendt staan voor je klaar om jou verder te informeren en je te begeleiden bij de aankoop van een woning in StaatsliedenPark. Loop gerust bij ze binnen! Ook via de chat in je persoonlijke accountomgeving kun je vragen stellen. Je bereikt je persoonlijke accountomgeving door in te loggen via de website.