23-09-2022

Update ontwikkelingen

De Staatsliedenbuurt in het historische en gastvrije dorp Gendt is volop in ontwikkeling. Van Wijnen realiseert hier 29 nieuwe en duurzame koopwoningen en 92 huurwoningen. En dat is niet alles! Met de aanleg van een nieuw park in het hart van de wijk, komt de natuur dicht bij huis. Het wordt straks heerlijk wonen in StaatsliedenPark! Met deze nieuwsbrief brengen wij je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen van StaatsliedenPark. 

Bestemmingsplan onherroepelijk
Inmiddels kunnen we je positief berichten over het bestemmingsplan van StaatsliedenPark. Het bestemmingsplan is onherroepelijk en definitief in werking getreden.
De volgende stap is dat we op korte termijn een aanvraag omgevingsvergunning in gaan dienen bij de gemeente. Deze vergunning hebben we straks nodig om de woningen ook daadwerkelijk te mogen gaan bouwen.

Fijn Wonen 
De 29 koopwoningen in StaatsliedenPark worden gebouwd volgens het concept van Fijn Wonen. Fijn Wonen is een duurzaam en innovatief woonproduct van Van Wijnen. De onderdelen van de woningen komen als kant-en-klare elementen uit onze nieuwe en volledig gerobotiseerde woningfabriek in Heerenveen en worden op de bouwplaats geassembleerd. Hierdoor is er minder overlast, minder CO2 uitstoot en minder afval. Het slimme productieproces en de onderhoudsvriendelijke materialen garanderen de prestaties van onze woningen en zorgen voor lagere energiekosten voor jou als bewoner.

Gewijzigd woningaanbod
Onlangs zijn wij door ons bouwbedrijf geïnformeerd over het feit dat de ontwikkeling van de 4 geplande levensloopgeschikte woningen, aan de Van Hogendorpstraat, in de nieuwe fabriek van Fijn Wonen vertraging heeft opgelopen. Dit heeft gevolgen voor de productie en levering van dit woningtype binnen StaatsliedenPark. Helaas moeten wij je dan ook berichten dat we dit woningtype in StaatsliedenPark niet meer kunnen aanbieden. Dit vinden wij uiteraard heel erg jammer, vooral gezien de belangstelling voor dit woningtype. De 4 levensloopgeschikte woningen worden vervangen door een tweelaagse eengezinswoning.

Ben je benieuwd naar de indeling van de woningen? Klik hier voor de woningplattegronden.
Zo krijg je alvast een idee van de indeling van de verschillende woningtypes.

Start verkoop
Als gevolg van de wijziging in het woningprogramma hebben we extra voorbereidingstijd nodig om de definitieve verkoop- en contractstukken gereed te maken. Dit betekent dat we deze maand helaas niet meer kunnen starten met de verkoop. Dat de verkoop wat langer op zich laat wachten wil niet zeggen dat er niets gebeurt. Achter de schermen werken we hard aan de voorbereidingen en we verwachten de komende weken meer duidelijkheid te kunnen geven over het definitieve moment van start verkoop. Wij streven er naar om zo spoedig en zeker nog voor het einde van dit jaar te kunnen starten met de verkoop.

Interesse? 
Wil je wonen in een gezellige, dorpse wijk in de Betuwe waar rust, ruimte en groen centraal staan?
Laat het ons weten! Meld je hier aan voor de nieuwsbrief zodat wij je op de hoogte kunnen houden van de laatste ontwikkelingen.