image

Veelgestelde vragen

Verwachte start verkoop 4 levensloopgeschikte woningen 3e kwartaal 2023

Blijf op de hoogte

Veelgestelde vragen

Het nieuwbouwproject StaatsliedenPark ligt in Gendt (gemeente Lingewaard) aan de Schoolstraat, Van Hogendorpstraat, Bernhardstraat en de Van Limburg Stirumstraat. 

In StaatsliedenPark bouwt en verkoopt Van Wijnen 29 koopwoningen. Aan de Schoolstraat en de Van Limburg Stirumstraat komen 25 drielaagse hoek- en tussenwoningen (woningtype Kordia en Merchant). De 4 levensloopgeschikte tweelaagse hoek- en tussen woningen (woningtype Vanda) worden gebouwd aan de Van Hogendorpstraat.

Naast de 29 koopwoningen bouwt van Wijnen 92 huurwoningen voor WOONstichting Gendt. Voor meer informatie over de huurwoningen kun je rechtstreeks contact opnemen met WOONstichting Gendt.

De verkoop van het woningtype Kordia en Merchant is gestart op 20 oktober 2022.
Vanaf dat moment stond alle verkoopinformatie online en konden belangstellenden zich via het online inschrijfformulier hun voorkeur kenbaar maken. De 1e inschrijftermijn is gesloten op maandag 31 oktober om 17.00 uur, waarna de toewijzing zal plaatsvinden. Ingeschreven belangstellenden ontvangen uiterlijk 4 november schriftelijk bericht of zij een woning toegewezen hebben gekregen. Belangstellenden die zich online inschrijven na sluiting van de inschrijftermijn worden autotmatisch op de reservelijst geplaatst. 

Indien we je als ingeschreven belangstellende in eerste instantie geen woning toe kunnen wijzen, dan word je automatisch op de reservelijst geplaatst. Zodra wij alsnog een woning voor je kunnen reserveren neemt SOM Makelaars contact met je op voor het maken van een afspraak voor een verkoop- en informatiegesprek. 

De start verkoop van de 4 levensloopgeschikte woningen type Vanda volgt in een later stadium.
Zodra wij meer informatie hebben over de planning en de start verkoop dan zullen wij ingeschreven belangstellenden informeren via de nieuwsbrief. 

 

 

Zodra 70% van de 25 koopwoningen type Kordia en Merchant  is verkocht is en de overige opschortende voorwaarden uit de koop-/aannemingsovereenkomst zijn vervuld, wordt de datum start bouw defintief bekend gemaakt. De kopers ontvangen hiervan bericht. De bouw zal dan ongeveer binnen zes maanden starten. Onder voorbehoud staat de start bouw gepland voor juli 2023.

De start bouw van de 4 levensloopgeschikte woningen is op dit moment nog niet bekend. De reden hiervan is dat deze woningen in een later stadium in verkoop gebracht zullen worden en niet meer onder het concept van Fijn Wonen worden geproduceerd. Zodra hierover meer bekend is zullen wij informatie delen via de nieuwsbrief. 

Op de website onder de tab downloads vind je de prijslijst van de 25 koopwoningen. 
Ook via de interactieve kaart onder woningaanbod kun je de koopsommen vrij op naam per bouwnummer vinden. 
Let op: de koopsom van bouwnummer 58 en 69 is exclusief keuken als gevolg van de door de gemeente gemaximaliseerde verkoopprijzen. 

 

Het exacte aantal werkbare werkdagen is op dit moment nog niet bekend.
In de aannemingsovereenkomst wordt het aantal werkbare werkdagen genoemd waarbinnen de woning voor bewoning gereed aan de koper opgeleverd moet worden. De verwachting is dat de bouw circa 9 maanden zal duren. 

De 25 koopwoningen worden standaard opgeleverd inclusief keuken (m.u.v. bouwnummer 58 en 69), sanitair en tegelwerk. Het definitieve afwerkings- en opleverniveau van de 25 koopwoningen is uitgewerkt in een technische omschrijving. Deze informatie staat op de downloadpagina. 

Let op: de koopsom van bouwnummer 58 en 69 is exclusief keuken als gevolg van de door de gemeente gemaximaliseerde verkoopprijzen. 

Als er nieuwe informatie beschikbaar is plaatsen wij dit op deze website. Als jij aangemeld bent voor de nieuwsbrief houden wij je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en ontvang je te zijner tijd een uitnodiging voor de start verkoop.

SOM Makelaars uit Gendt is de verkopend makelaar van StaatsliedenPark. Zij staan voor je klaar om al je vragen over het kopen van een nieuwbouwwoning in StaatsliedenPark te beantwoorden.

SOM Makelaars
Dorpsstraat 13
6691 AV Gendt
Telefoon: 0481 – 355 161
E info@sommakelaars.nl
W www.sommakelaars.nl

Nadat je de koop-/aannemingsovereenkomst hebt getekend brengen wij je in contact met een woonconsulent. De woonconsulent begeleid jou als koper bij het maken van de keuzes voor het meer- en minderwerk en is jouw aanspreekpunt tijdens de gehele bouwperiode

Voor meer informatie over de verhuur van de 92 huurwoningen in StaatsliedenPark kun je rechtstreeks contact opnemen met WOONstichting Gendt.

De 1e inschrijftermijn is gesloten op maandag 31 oktober om 17.00 uur.

Om de doorstroming van huurwoningen te bevorderen worden de koopwoningen als eerste toegewezen aan eventueel belangstellende huurders van WOONstichting Gendt. 

Vanaf de start verkoop kun je via het online inschrijfformulier je voorkeur(en) voor jouw favoriete bouwnummer(s) aangeven. Nadat de inschrijftermijn is verlopen vindt de toewijzing plaats. 

Bij de toewijzing proberen we zoveel mogelijk kandidaten de woning van hun hoogste voorkeur toe te wijzen, waarbij wij streven naar een optimale bezetting van alle bouwnummers. Daarnaast kijken wij ook naar de financierbaarheid. Bij jouw inschrijving heb je straks de mogelijkheid om een verklaring van een erkend financieel adviseur te uploaden waaruit blijkt hoeveel je kunt financieren of die aantoont dat je de woning met eigen middelen kunt betalen. 
 

Belangstellenden die zich inschrijven na sluiting van de inschrijftermijn worden automatisch op de reservelijst geplaatst. Indien wij alsnog een woning voor je kunnen reserveren neemt SOM Makelaars contact met je op voor het inplannen van een afspraak voor een verkoop- en informatiegesprek. 

Verwachte start verkoop 4 levensloopgeschikte woningen 3e kwartaal 2023 

Blijf op de hoogte